Schär - gluteenivaba elukvaliteedi teerajaja
Schär on gluteenivaba elukvaliteedi teerajaja
Euroopa populaarseim gluteenivaba kaubamärk sai alguse Lõuna-Tiroolis Meranis/ Meranos asuvas väikeses apteegi ja tervisetoodete poes. Täna on Schär teie usaldusväärne partner gluteenivaba dieedi ja elustiili valimisel. Me teeme iga päev teie nimel suuri pingutusi ja pühendume tsöliaakia ning gluteeni- ja nisutundlikkusega seotud teadusuuringutele, haridusele ja muudele teenustele.
Schäri kaubamärk asutati 1922. aastal. Algselt oli see gluteenivaba imiku piimasegu, mille valmistas Innsbrucki juhtivarst Anton Schär. Ulrich Ladurner võttis 23-aastaselt üle vanemate apteegi ja tervisetoodete poe ning juba siis tundis ta huvi nende gluteenivabade toodete vastu. Ta tutvustas neile poe tootevalikut ja võttis 1979. aastal lõpuks kogu kaubamärgi üle. Ta uskus toodete potentsiaali, sest teadis oma klientidega peetud vestluste põhjal, et tsöliaakiahaigetele pole tegelikult sobivat toitu. Sellest ajast alates on ta spetsialiseerunud gluteenivabade toitude tootmisele, tuues Schäri kaubamärgi lõpuks turule 1981. aastal.
Gluteenivabad toidud muudavad turgu
35 aastat tagasi diagnoositi tsöliaakiat küllaltki vähe. Talumatuse teema muutus tasapisi aktuaalseks. Selle arenguga kasvas huvi ja vajadus gluteenivabade retseptide väljatöötamise järele.
Hinnanguliselt kannatab tsöliaakia all üks inimene sajast. Tänasel päeval peetakse gluteenivaba toidu söömist ainsaks viisiks, kuidas selle talumatuse vastu võidelda. Varem põhines gluteenivaba dieet lihtsatel, looduslikel gluteenivabadel retseptidel, mis olid valmistatud riisist, maisist ja kartulist. Schär hakkas järk-järgult tooma turule gluteenivabu tooteid, sealhulgas mitmesuguseid küpsiseid ja gluteenivaba jahu.
See oli omamoodi revolutsioon gluteenitalumatutele ja tasapisi hakkasid nad taasavastama oma elukvaliteeti. Lõpuks pakkus keegi välja korraliku lahenduse: gluteenivabad tooted, mis toitumisõpetusele kohaselt vastasid nende vajadustele. Schär pakub ka tänapäeval populaarsete tavatoitude gluteenivabu versioone. Need on maitse, lõhna, välimuse ja konsistentsi poolest väga sarnased tavatoitudele ning sobivad märkamatult tänapäeva elustiili. Nende toodete hulka kuuluvad tervislikud gluteenivabad toidud.